Bezoekerscentrum Tenellaplas

Het Bezoekerscentrum Tenellaplas is een startpunt voor verschillende wandelingen. In het Bezoekerscentrum kunt u terecht voor meer informatie over het duingebied. Het bezoekerscentrum heeft een vaste tentoonstelling over het ontstaan van het gebied, de rijkdom aan planten, vogels en andere dieren. Er is ook een winkeltje waar veel natuurartikelen worden verkocht.

Als u klaar bent met wandelen kunt u nog wat eten en/of drinken bij restaurant de Meidoorn, welke grenst aan de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum. 

Naast wandelen kunt u ook excursies doen, workshops volgen, of een expositie bekijken.  Op de pagina van het Bezoekerscentrum kunt u ook de agenda zien van activiteiten. Activiteiten waarbij staat dat ze vanuit Rockanje vertrekken hebben het bezoekerscentrum als startpunt.  

Zuid-Holland Landschap vindt het belangrijk dat de natuur bereikbaar is voor iedereen. Ben je niet goed ter been, leen dan gratis een rolstoel bij het bezoekerscentrum. Klik hier voor meer informatie.

 

Wandelroutes:

Fietsroutes:

 De routes zijn te downloaden of bij het bezoekerscentrum verkrijgbaar tegen een kleine vergoeding. 

N.B. De Tenellaplas ligt op ongeveer 3 kilometer van de B&B afstand.

 

Openingstijden:

Vrijdag: 13:00 uur – 16:30 uur
Zaterdag en zondag: 10:00 uur – 16:30 uur

Tijdens de voorjaarsvakantie (25 februari t/m 5 maart)

Maandag: 13:00 uur – 16:30 uur
Dinsdag t/m zondag: 10:00 uur – 16:30 uur

van 10.00 tot 16.30 uur
wo van 13.00 tot 16.30 uur

Toegang gratis

Contactgegevens:
Duinstraat 12a
3235 NK Rockanje

Oh en waarom heet de Tenellaplas eigenlijk de Tenellaplas?
De Tenellaplas is een kunstmatig duinmeertje dat in 1946 met behulp van een zandzuiger werd gegraven op de plaats waar voorheen een deel van de golfbaan lag en waar de Duitsers tijdens de oorlog beton maakten voor de bunkerbouw in de duinen. De plas die werd gegraven op initiatief van de landschapsdeskundige C. Sipkes is genoemd naar het eerste plantje dat daar na de werkzaamheden weer groeide; de Anagallis Tenella (Teer Guichelheil)