Strand

Het strand van Rockanje is breed en lang. En: het is schoon. Het is beoordeeld met een 4,6 (van de 5)  door supportervanschoon.nl.

Het badstrand van Rockanje beschikt over diverse voorzieningen als goede parkeergelegenheden, strandtenten, openbare toiletten, EHBO, recreatieve activiteiten e.d. Er zijn twee manieren om het strand van Rockanje op te komen: eerste slag en tweede slag. 

Ten noorden van het badstrand is een gedeelte ingeruimd voor naaktrecreatie. (zie hierover meer op eerste en tweede slag)

Wil je met je paard in draf op het strand? Of liever galopperen? Dat kan! In Rockanje mag je het hele jaar door op het strand rijden. 

 

De zee bij Rockanje is rustig, wat het een stuk veiliger maakt om te recreëren. Dit heeft te maken met een goot aantal zandbanken voor de kust van Rockanje die fungeren als het ware als ware golfbrekers. 

De zandbanken maken onderdeel uit van de Voordelta.

Wanneer het flink waait of gewaaid heeft en de omstandigheden het toelaten, dan kun je met het blote oog, kijkend richting zee, ter hoogte van de zandbanken regelmatig een uitgestrekte rij van brandingsgolven zien lopen over diezelfde zandbanken.

De golven die er zijn, zijn dus niet hoog. Dat neemt echter niet weg dat de zee altijd onvoorspelbaar kan zijn. 

Voor Rockanje geldt dat je er kan kitesurfen met ZZO, Z, ZW, W, NW, N, NNO wind. Rockanje is een vlakwaterlocatie, waar er minder golven zijn. Dus wanneer de golven in Scheveningen te hoog zijn en de wind aflandig is, of dat er te weinig wind staat, is Rockanje nog steeds geschikt. Bekijk hier het weer voor Rockanje.