Tinte

Tinte is een klein dorp in de polder, dichtbij Oostvoorne en Rockanje. Deze drie dorpskernen vormden tot 2023 samen de gemeente Westvoorne. Sinds de fusie met Hellevoetsluis en Brielle valt Tinte onder de gemeente Voorne aan Zee. Tinte is met name bekend vanwege het Zomerfeest en de "Molik"
In 1989 werd het 400 jarig bestaan van Tinte groots gevierd. Dit resulteerde in een jaarlijks Zomerfeest waar 150 vrijwilligers aan meewerken. Tinte kent een rijke historie, zo werd in 1989 het 400 jarig bestaan van Tinte groots gevierd. In navolging van dat zeer geslaagde “Tinte 400 Feest” ontstond het nu jaarlijks terugkerende . Meer dan 150 vrijwilligers zijn jaarlijks actief om het zomerfeest te doen slagen.

In Tinte vindt u ook Museum In Den Halven Maen, er is veel te zien op het gebied van oude kruidenierswaren, blik, tabaksartikelen, hoeden en kleding. De verzameling is ondergebracht in een oude kruidenierswinkel, cafeetje, pleintje, hoedenzolder en een ouderwetsche oudhollandsche schnoepwinckel.

De polders van Tinte biedt veel werkgelegenheid binnen de gemeente. Met name de tuinbouw is hier belangrijk.

De vlag van Tinte,

Het wapen van Tinte.