Eerste en tweede slag

Het badstrand van Rockanje beschikt over diverse voorzieningen als goede parkeergelegenheden, strandtenten, openbare toiletten, EHBO, recreatieve activiteiten e.d. Ten noorden van het badstrand is een gedeelte ingeruimd voor naaktrecreatie. 

Het strand van Rockanje staat in de top 10 van zeer schone stranden en is in het bezit van zowel De Quality Coast Gold Award als de Blauwe Vlag. De Quality Coast Award is een internationaal keurmerk voor duurzame kustgemeenten. Westvoorne staat sinds 2011 in de Europese top 10. De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden die schoon en veilig zijn.

Bij zowel de Eerste als de Tweede Slag is een grote parkeerplaats voor de strandbezoekers. Wanneer deze terreinen vol zijn worden de bezoekers door de parkeerwachten naar een terrein bij de entree van Rockanje geleid. Vanaf hier gaat een treintje naar de stranden. Voor meer informatie over parkeren (tarieven, abonnement, mobiel parkeren) bij het strand kijk hier.

Reddingsbrigade Rockanje houdt toezicht op het badstrand van Rockanje. Tijdens openingstijden patrouilleren lifeguards lopend, rijdend en/of varend over het strand om zo toezicht te houden op het badstrand van Rockanje. De vaste post van de reddingsbrigade staat bij Eerste Slag en is duidelijk herkenbaar. 

Vanaf begin mei tot eind juni is de post alleen in de weekenden bemand. Dit geldt ook voor de maand september. Gedurende de maanden juli en augustus is op de post dagelijks  van 10 tot 17 uur een strandploeg aanwezig. Buiten deze tijden is er een alarmploeg oproepbaar.

Voor EHBO kunt u tijdens openingstijden ook terecht bij Reddingsbrigade Rockanje. Dit kan bij onze strandpost op de Eerste Slag, of bij de EHBO post op het strandplein van de Tweede Slag.

Ook honden zijn welkom op het strand van Rockanje. Tussen strandpaal 11 en 11.6 en tussen paal 13.4 en 16 mogen honden het hele jaar loslopen en zwemmen. 
Op het badstrand zelf (tussen strandopgang Tweede slag en Swinsedreef) zijn honden  tussen 1 april en 1 oktober niet toegestaan tussen 08.00 en 18.00 uur (Ook niet aangelijnd). Ze mogen tot het strandplein. Na 18.00 uur en na 1 oktober mogen honden overal los. 

Eerste slag

Op de eerste slag is de post van de reddingsbrigade aanwezig.

 

Horeca gelegenheden op de eerste slag: Havana Badlust.

 

Nu weten hoe het op de eerste slag is? Klik hier om live verbinding met de webcam te maken.

Tweede slag

Op weg naar het strand van de tweede slag loopt u langs het monument ter herinnering aan de fusillade op 6 december 1944.

 

Horeca op de tweede slag: Beach west, Badhotel Rockanje, Salsa beachclub

 

Wilt naar het strand voor naaktrecreatie, dan kunt u vanaf de tweede slag naar het naaktstrand wandelen. Naaktrecreatie is toegestaan tussen paal 10,6 en 11,4

Niet alleen in de buurt, maar even prachtig, is het Brielse meer.