Schepen

De Buffel

Museumschip Buffel is een uniek schip dat inzicht geeft in de geschiedenis van een onderdeel van de Koninklijke Marine.  OP dit schip is te zien en te ervaren hoe het leven als marinier was op dit schip voor een periode van bijna tachtig jaar, van 1896 tot 1973. Veertienjarige jongens meldden zich om een opleiding tot marinier te komen volgen. Hard werken, slapen in hangmatten en ijzeren tucht.
Er zijn voorstellingen door middel van poppen en daar naast interactieve spelletjes voor de jeugd. Men kan motoren aan het werk zien, beleven hoe het schip er in de logementperiode uit zag en de geschiedenis beleven door middel van de film die getoond wordt. Het tussendek is het domein voor de kinderen. Dit dek bevat diverse verschillende behendigheidsspellen. 

Voor de openingstijden en de prijzen zie de site.

Lichtschip 12 Noord Hinder

Marinehaven Hellevoetsluis was jarenlang het station voor onderhoud en afbouw van schepen, waar ook Lichtschip 12 Noord Hinder in 1963 werd afgebouwd. Lichtschepen lagen voor anker op zee om banken en ondiepten aan te geven. De bemanningsleden zaten hier 24 uur op elkaars lip. Nadat het schip in 1994 overbodig was geworden op zee werd zij opgelegd in Hellevoetsluis. Een bezoeker kan via een rondleiding en een expositie zien hoe het leven aan boord was, hoe het licht op grote afstand zichtbaar was en hoe je weerberichten kunt maken en wolken kunt lezen.

Voor de openingstijden en de entreeprijzen zie de site.

Mijnenveger Bernisse (AMS60)
De m.s. Bernisse is een AMS 60 (Adjutant Mine Sweeper) en gemaakt van hout. Vijfentwintig jaar lang deed het schip dienst als mijnenveger op de Noordzee om de zeemijnen en bommen uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk te maken. Dit schip vaart nog regelmatig een rondje. 
Bezoekers kunnen de geschiedenis zien over het vegen van mijnen die in de tweede wereldoorlog zijn gelegd.

Voor de openingstijden en de entreeprijzen zie de site.