Vogels spotten bij het Haringvliet

Sinds de dam bij het Haringvliet weer open is, is er getijdennatuur ontstaan. Hierdoor ontstaat er brak water achter de Dam, dat de natuur veel diverser heeft gemaakt. 

Voor het spotten van bijvoorbeeld vogels is dat natuurlijk ideaal. Zo vind je hier wulpen, kluten, ijsvogels, bruine kiekendieven, lepelaars, zeearenden, blauwborsten en noem het maar op. 

Er is veel te zien en te beleven langs het hele Haringvliet. Zo kun je naar het eiland Tiengemeten; een uniek stukje natuur, dat bijna niet wordt bewoond en vooral nog van de natuur is. Via een pondje kun je hier komen. 

Er zijn verschillende vogeluitkijkpunten langs het Haringvliet; ter hoogte van Stellendam is er een vogelobservatorium in de vorm van een ei, bij Hellegatsplein is een vogelboulevard aangelegd waar o.a. kijkschermen zijn geplaatst. Op de Hoeckse Waard ter hoogte van de uiteinden van het eiland Tiengemeten staan ook vogeluitkijkpunten. 

Wil je weten welke vogels je wanneer kunt spotten, dan heeft de vogelbescherming een handige kalender. Klik hier als je de kalender wilt bekijken.

Het gratis boekje "ontdek het Haringvliet" staat vol wandelroutes, fietsroutes en vogelkijk plekken. Downloaden kan hier.