Wandelen met hond

Onze B&B is hondvriendelijk. Dat betekend niet alleen dat de tuin omheind is zodat je hond thuis lekker vrij kan lopen. Ook betaal je geen toeslag voor de hond. Welkom is welkom. Enige punt van aandacht is dat je hond geen overlast mag bezorgen aan anderen.

Vanuit de B&B zijn er geweldige wandelingen te maken. Op deze pagina zullen we aandacht besteden aan de losloopgebieden in de buurt. 

Kijk je liever op een plattegrond naar losloop gebieden? Dat kan; Rockanje, Oostvoorne, Hellevoetsluis

Het badstrand.

Enkele minuten lopen vanuit de B&B ligt het badstrand van Rockanje.

Van oktober t/m maart is het strand een losloopgebied. Let wel op; de duinen ervoor niet, hier moet je hond nog even aan de lijn.

Van april t/m september is het niet toegestaan om met uw hond het badstrand te betreden tussen de strandpalen 12.000 en 13.300. Deze regel geldt tussen 08.00 en 18.00 uur. Voor 08.00 en na 18.00 mag je hond dus weer gewoon lekker los op het strand.

Aangelijnde honden zijn wel toegestaan bij de aan het strand gelegen horeca.

 

Gedurende het hele jaar is de opruimplicht van kracht.

Het Annabos.

Ongeveer 5 minuten met de auto brengt je bij het St. Annabos.
Het ligt aan de rand van Rockanje, tussen de weilanden in. Verdwalen kan hier niet, maar het is groot zat om je niet te vervelen.
Het is een klein, gevarieerd bos en is aangelegd in 1980. Je ziet er tientallen soorten bomen zoals veldesdoorn, wilg, els, eik, en es. Ook de ondergroei met struiken en kruiden is ronduit weelderig. Niet zelden zie je hier buizerds, de grote bonte specht en verschillende zangvogels. Maar ook de meest prachtige en verschillende libellen en vlinders hebben we  hier gezien. 
Naast de reeën die op diverse plekken in Rockanje waar te nemen zijn. 

Je kan bij de ingang gratis parkeren.

Het Maasvlaktestrand.

Op ongeveer een kwartier rijden vanaf de B&B ligt de Maasvlakte.

De gemeente Rotterdam heeft langs de randen van de nieuwe Maasvlakte een nieuw, breed en ruig zandstrand met duinstrook aangelegd van maar liefst 7 km lengte. Honden mogen hier in de wintermaanden (oktober t/m april) overal loslopen. In de overige maanden geldt voor het zuidelijke deel van het strand dat honden alleen los mogen als er geen badgasten zijn. Op het noordelijke deel (dit is het activiteitenstrand) mogen honden het hele jaar los mits ze goed onder appèl staan en de sporters (surfers, vissers en kiters) er geen last van hebben.

 

Let op: het betreft hier een gedoogbeleid. De officiële regel is dat honden in de zomermaanden aan de lijn moeten. Zorg er dus voor dat je de poep netjes opruimt en dat je hond de andere bezoekers van het strand niet tot last is. Geef de gemeente geen aanleiding om het gedoogbeleid te veranderen!

 

Parkeren kan (gratis) op een van de drie grote parkeerplaatsen langs de Maasvlakteboulevard ter hoogte van het zuidelijke badstrand. Hier tref je in de zomermaanden eenvoudige horeca (ter hoogte van P1 en P3) inclusief toiletten. In de wintermaanden is de horeca alleen geopend in de weekenden en met mooi weer.

Tijdens mooie zomerse dagen raden we je aan om te parkeren op een van de twee kleinere parkeerplaatsen ter hoogte van het noordelijker gelegen activiteitenstrand. Op die manier vermijd je contact met de badgasten en kan je je hond meteen los laten.

Het Quackstrand.

Dit is een stuk strand in Hellevoetsluis, vlakbij de Haringvlietsluizen. Het is een relatief smal stuk strand, maar doordat je verder kan lopen onder het viaduct door (je komt dan uiteindelijk ook in Rockanje) is het toch kilometers groot.

Je kan op verschillende plekken het strand op en er zijn diverse parkeer mogelijkheden.
Rond de Haringvlietdam zitten strandtenten waar je iets kan nuttigen; Boelies en de Shamrock Inn.

 

Het Ravense hout.

Op een minuut of 10 met de auto, vindt je het Ravense hout aan de rand van Hellevoetsluis. 
Het is, net als het St. Annabos, een relatief jong bos waar je hond los mag lopen.
Doorgaans kom je hier meer mede wandelaars tegen, dus kan je hond volop spelen.
Je kan er makkelijk en gratis parkeren.

Er is zo veel te ontdekken samen met je hond(en). Hier boven hebben we een kleine selectie gemaakt, maar er is natuurlijk nog veel meer ... het Bosje van Oranje (nabij de Van Itersonlaan in Oostvoorne), het strand van Stellendam, het Oostvoornse en Brielse Meer....

Binnen de bebouwde kom in de gemeente Voorne aan Zee geldt een opruimplicht; hondenbezitters moeten zelf de poep van hun hond(en) opruimen.

De gemeente heeft speciale hondenpoepbakken met gratis zakjesdispensers geplaatst op de erkende klachtenlocaties. Mocht je dus zelf niets bij je hebben, wees niet gevreesd hier is een overzicht waar de dispensers staan.
Hier in Rockanje en hier in Oostvoorne. Zijn ze leeg? Geef dit dan even door aan de Buitendienst via (0181) 48 24 33.